Technical Issue Manager

We are looking for a Technical Issue Manager

Een slimme, praktische en analytisch sterke techneut met overzicht.
(Sassenheim, 32-40 u/wk)

Door jouw werk worden toonaangevende verfmengsystemen nóg slimmer, beter en onderhoudsongevoeliger. Dat doe je door naar klachten, problemen, vragen van klanten, gebruikers en collega’s te kijken en daar trends en overeenkomsten uit te destilleren. Daar bedenk je, vaak samen met kundige collega’s, structurele oplossingen en verbeteringen voor. Mechatronica, IT, Informatica, Industrieel Product Ontwerpen/Industrial Design (IPO), Werktuigbouwkunde (WTB) of Technische Bedrijfskunde zien we als een mooie achtergrond. We vinden slim, snugger, praktisch en oplossingsgericht belangrijker dan heel veel werkervaring.

Wat jij gaat doen
Signalen vanuit de markt over vaker voorkomende issues met onze machines oplossen. Door zelf met oplossingen te komen of door deskundige collega’s van Productengineering of R&D te betrekken. Je probeert trends te achterhalen, maakt trendanalyses, vraagt door (five times ‘Why?’), isoleert problematiek en maakt een impact- en risicoanalyse. Je informeert klanten en Sales over de voortgang. Zodra de oplossing gevonden en geïmplementeerd is, achterhaal je welke klanten daar (mogelijk) last van hebben gehad.

Als Issue Manager ben je de coördinator die structurele vraagstukken projectmatig aanpakt en ben je verantwoordelijk voor de prioritering, coördinatie en registratie van de vraagstukken. Het grote doel is om issues dermate vroeg te tackelen dat vrijwel niemand daar last van krijgt.

We werken in een internationale omgeving (regelmatig contact met collega’s in India, VS, Australië, Europa en agenten die regelmatig over de vloer komen). Ook zul je af en toe contact hebben met internationale klanten.

Formeel gezegd ben je proceseigenaar van het issuemanagementproces zoals gedefinieerd door Fast & Fluid Management EMEA:

 • voorbereiden en registreren van cases
 • opzetten van cross-functionele projectteams
 • prioriteren van issues
 • status feedback geven over issues richting interne organisatie en klanten
 • trendanalyses maken
 • proactieve rol bij ondersteunen van nieuwe ontwikkelingen.

Over jou
Je bent analytisch sterk, doorziet dwarsverbanden, bent creatief, innovatief, zelfstandig, hebt een groot leervermogen en steeds op zoek naar praktisch haalbare verbeteringen. Kunt collega’s motiveren het beste uit zichzelf te halen en mee te denken over de beste oplossing. Bent sterk resultaat- en klantgedreven, vasthoudend, een goede projectmanager en kunt knopen doorhakken.

Verder neem je mee

 • Een HBO- of WO-diploma op het gebied van Mechatronica, IT, Informatica, Industrieel Product Ontwerpen/Industrial Design (IPO), Werktuigbouwkunde (WTB) of Technische Bedrijfskunde.
 • Of een relevante MBO-opleiding met voldoende ervaring om inmiddels op HBO werk- en denkniveau te zitten.
 • Uitgebreide relevante ervaring is niet per se nodig, ook iemand met 2-5 jaar ervaring zou goed kunnen passen.
 • Sterke communicatie-, schrijf- en presentatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wij bieden jou
Een uitdagende baan in een internationale, toonaangevende organisatie. Een geweldige werksfeer, met een heel laag verloop, met warme collegialiteit en uitdagende technische vraagstukken. Veel afwisseling, deskundig management en volop carrière- en doorgroeimogelijkheden.

Je gaat werken met kundige collega’s en krijgt veel verantwoordelijkheid bij jouw eigen projecten. Een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (bowlen, koken, Solex-tour, Paasfeest voor de kinderen, Sinterklaas, groot jubileumfeest, et cetera).

Verder:

 • Goed marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels thuis te werken
 • Lekker veel vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Laptop van de zaak
 • Studie- en opleidingsbudget
 • Bonusregeling

Over Fast & Fluid
Onze opdrachtgevers zijn grote, internationale verfproducenten. Met onze technologie, zijn zij in staat om bij bouwmarkten, groothandels en verfwinkels de gewenste verfsoort in elke gewenste kleur te maken. Storingsongevoeligheid, zo weinig mogelijk onderhoud, keer op keer exact de juiste kleur, snelheid en een laag geluidsniveau zijn voor de retailer en de verfproducent belangrijke voorwaarden.

We zijn een productiebedrijf met een Service-afdeling van zeven man, bovendien werken we veelvuldig samen met twee internationale collega’s (in een matrix-constructie). Zowel in- als extern krijgen we regelmatig het compliment ‘Uitstekende service!’. Dat vinden we zelf overigens niet meer dan normaal.

Service kent een sterk teamgevoel, waarbij iedereen elkaar helpt en bij elkaar binnenloopt. We hebben een mooie mix van fijne collega’s, met veel leermomenten. Er is veel ruimte om dingen op te pakken en voor te stellen (dat verwachten we zelfs). We streven naar een sterke klantgerichtheid, brainstormen bij complexe issues en zijn zelflerend en onderzoekend.

Fast & Fluid Management, onderdeel van de IDEX Corporation, is gevestigd in Sassenheim en ontwikkelt en produceert kleuroplossingen voor markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Bij Fast & Fluid EMEA in Sassenheim en de plaatwerkerij in Woerden werken we met totaal circa 145 collega’s.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?
Mail je CV en een korte motivatie waarom het je interessant lijkt om bij ons te komen werken naar xxx@idexcorp.com. We gaan gráág met je om tafel!

Wil je meer info over de functie? Neem contact op met Joost van Kempen: 0252-240873 / jkempen@idexcorp.com.

Back to Vacancies